Što mislimo kad govorimo o pedesetoj? Što mislimo kad govorimo o 50+? Što mislimo kad govorimo o ženama 50+? Je li ta famozna pedeseta početak nove faze života ili početak kraja? Odgovori na ova pitanja različiti su. Ovise o osobi, o njezinu stavu prema izazovima koje donosi život, o njezinom životnom ambijentu, o ljudima s kojima je rasla i o ljudima s kojima živi… Neki pedesete doživljavaju kao istinski početak životnog razdoblja u kojemu će biti manje opterećenja, a više zanimljivosti, robovanja vlastitim malim “guštima”. Drugima su te iste godine početak kraj, pad u svemu, od fizičke i mentalne snage do brojanja koliko je još ostalo…

Za nas iz Udruge “Žene 50+” i portala One nastupaju, kao i za organizatorice (dobro, i organizatore) manifestacije u okviru Zagrebačkog velesajma “Pravo doba”, pedesete i sve koje slijede su – pravo doba! Treće “Pravo doba” ove se godine održava održava od 18. do 20. svibnja u prostoru Zagrebačkog velesajma. Riječ je o jedinstvenom projektu u Hrvatskoj, koji promiče ideju da i pedesete, pa još k tome i plus, mogu biti druga vrsta mladosti ili barem mladenačkog pogleda na svijet.

ONE NASTUPAJU i Zagrebački velesajam medijski su partneri u okviru manifestacije Pravo doba, koja POČINJE 18. svibnja. U subotu, 20. svibnja, U 11 SATI dođite na druženje S OSNIVAČICAMA UDRUGE “ŽENE 50+” I RAZGOVOR O TOME JESU LI Pedesete novi početak ili početak kraja?

I, kako je 50+ pravo doba, na manifestaciji ćete pronaći i nas – Udrugu “Žene 50+”. Naš i vaš portal One nastupaju, naime, medijski je partner manifestacije. I kako to ne bi ostalo samo na potpori u virtualnom svijetu, u subotu, 20. svibnja, od 11 do 13 sati vrijeme smo rezervirale za sve koji budu imali želju malo se družiti i ćaskati s nama.

Zamislile smo, dakle, jednu poticajnu tribinu, panel, raspravu…, kako vam drago, pod nazivom “Pedesete – novi početak ili početak kraja?” Naša mala ženska” gomilica”, u kojoj su  Ankica, Jelena, Snježana, Diana i Mladenka, razmijenit će s vama poglede na to pitanje, koje možda neće spasiti svijet, ali će nekome možda pomoći da ga malo drugačije sagleda… Pozvane ste, dođite, družimo se, razgovarajmo…

I na lanjskoj manifestaciji Pravo doba posjetiteljima su bili na raspolaganju razni besplatni pregledi (Foto: Zagrebački velesajam)

Na samoj manifestaciji, pak, u tri dana možete vidjeti što se nudi u industriji koja se bavi ljudima koji pripadaju zlatnom dobu života. Moći ćete besplatno izmjeriti tlak, sluh, provjeriti krvnu sliku, testirati vid… Pravi mali besplatni sistematski pregled. Bit će i besplatnih kozmetičkih tretmana, kvizova nagradnih igara, zabave… Moći ćete prolistati kataloge domova za starije osobe, pogledati nudi li turistička industrija nešto zanimljivo zlatnom dobu.. Čut ćete savjete profesionalaca kako očuvati zdravlje, kako kreativno koristiti slobodno vrijeme, kako stvoriti financijsku sigurnost za starije dane,  što je to međugeneracijska komunikacija i kako je popraviti…

U tri dana na ZV-u možete vidjeti što se nudi u industriji za zlatnu dob. Moći ćete napraviti besplatan mali sistematski pregled, izmjeriti tlak, sluh… Bit će i besplatnih kozmetičkih tretmana, kvizova nagradnih igara, zabave…

“Pravo doba” je mjesto razmjene iskustava stručnjaka, ponude opreme i usluga za ustanove i kućanstva, domova za starije, lječilišta i toplica, poliklinika, turističkih agencija, financijskih, te svih drugih proizvoda i usluga, koji doprinose sveukupnom blagostanju. Ponuda je bogata, vaše je samo da dođete.

Mi, žene 50+, čekamo vas, podsjećamo, u subotu, 20. svibnja, u 11 sati. Tema “Pedesete – novi početak ili početak kraja?” Vidimo se!

 

 

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here